Misterul Piramidelor
Atunci când vorbim despre piramide, primul gând ne duce la cele din Egipt sau la cele din Mexic. Puţini oameni ştiu că pe teritoriul Sudanului de astăzi, sunt mai multe piramide decât în Egipt. Nu se știe nici că numărul piramidelor din America de Sud este mai mare decât numărul tuturor celorlalte piramide din lume, luate la un loc.
Piramidele sunt unele dintre cele mai misterioase construcţii existente pe planeta noastră. La întrebarea, de ce sunt asemănări izbitoare între acestea, oamenii de ştiinţă încă nu au găsit răspunsul. Piramidele se află la distanţe considerabile unele de celelalte, de ordinul a zeci de mii de kilometri. Ce ştim cu siguranţă, este interesul deosebit al cercetătorilor asupra efectelor şi modificărilor materialelor și spațiului, care au loc atât în interiorul, cât şi în jurul piramidelor.
Acest interes poate veni şi datorită unor curiozităţi referitoare la piramidele din Egipt. După cum ştim, la începuturile istoriei cunoscute a egiptenilor, trupurile conducătorilor erau ţinute în piramide construite încă din timpul vieţii acestora. Piramidele deveneau morminte regale şi temple religioase. În aceste „morminte”, spiritul faraonului putea fi venerat.
Întrebări în legătură cu Piramida lui Keops
Cea mai cunoscută piramidă din Egipt este piramida lui Keops. Acestă piramidă face parte din ansamblul de piramide de la Giza. Piramidele sunt aflate la sud de Cairo, pe malul vestic al Nilului. Cercetătorii încă nu s-au pus de acord despre modul în care au fost transportate şi ridicate blocurile de piatră. Pietrele cântăresc peste 2 tone fiecare.
Ținând cont de faptul că acum 4.000 de ani se presupune că nu existau utilajele din zilele noastre, aceste realizări rămân un mister și în ziua de azi. Piramida lui Keops este considerată una dintre cele şapte minuni ale lumii antice. A fost construită între anii 2700-2500 î.Hr. Timp de 4.300 de ani a fost cea mai înaltă construcţie din lume, cu înălţimea de 139 metri.
În anul 1889, a fost construit Turnul Eiffel din Paris, care are înălţimea de 324 metri și a depașit înălțimea piramidei. La construcţia piramidei s-au folosit blocuri de piatră din cariera de la Aswan. Cariera era aflată la circa 845 de kilometri depărtare. Deoarece fiecare bloc de piatră cântăreşte aproximativ 2,5 tone, rămâne un mister cum au fost transportate acestea.
Trigonometria antică
Ce îi uimește pe matematicienii şi fizicienii din zilele noastre este faptul că piramida are orientare precisă. Fiecare faţadă este îndreptată spre câte un punct cardinal. Piramida este aşezată exact pe paralela de 30 de grade, cea care separă în mod egal uscatul de ape. După o analiză mai atentă, s-a constatat că diagonalele prelungite ale piramidei lui Keops traversează centrul fiecărui continent.
Cei care au studiat piramida lui Keops au descoperit că numărul π a fost aplicat piramidei cu mult timp înainte de a fi descoperit de către Pitagora. Raportul dintre bază şi înălţimea piramidei este egal cu π/2. Egiptologii, prin studierea piramidelor de la Ghiza, doresc să înţeleagă stilul de viaţă şi gândirea egiptenilor antici.
Aceștia vor să afle ce cunoştinţe aveau egiptenii atunci când au folosit proporţiile şi formele piramidelor. Există ipoteza că piramida lui Keops era „Casa Energiei”, iar scopul său principal ar fi fost acela de a genera, transforma şi transmite energie.
Ce ştiau anticii depre piramide?
Avem motive să credem că anticii cunoşteau multe lucruri despre piramide pe care noi încă nu le cunoaştem. Asta pentru că Pământul este plin de o reţea formată din mii de piramide construite după aceeaşi tehnologie. Piramide, asemănătoare între ele, se găsesc pe toate cele 5 continente, sau pe fundul oceanelor.
Aceste piramide au zeci de mii de ani vechime. Unele piramide din China, sunt acoperite cu pământ care s-a depus în timp. Au pe ele vegetaţie şi chiar aşezări umane. Există aproximativ 250 de piramide în China, 175 de piramide în Egipt. Sunt piramide în Austria, Tahiti, Insulele Mauritius, Taiwan, Grecia, Italia, Bosnia Hertzegovina, Sudan, piramide în insulele Canare, pe insule din Oceanul Indian.
Un rol important în construcţia piramidelor l-a avut poporul mayaş. Despre mayaşi ştim că au construit mai multe piramide decât toate celelalte civilizaţii la un loc. Aproximativ 10.000 de piramide, răspândite în Mexic, Peru şi Bolivia, au fost construite de mayași. Pe lângă numărul lor mare, aceste piramide au capacităţi şi calităţi care îi uimesc pe cercetătorii din zilele noastre.
Aveți mai jos câteva modele de piramide orgonice:
După obsevaţiile acestora, s-a descoperit că aceste piramide sunt într-un anume mod interconectate între ele. Sunt aranjate într-un ansamblu coerent și precis. După locurile în care au fost amplasate şi datele lor tehnice, ne indică faptul că cei care le-au construit aveau cunoştinţe avansate de astronomie, matematică şi geofizica Pământului.
După unele afirmaţii ar trebui să le fim recunoscători celor care au trăit cu zeci de mii de ani în urmă, deoarece această vastă reţea de piramide existente pe Pământ ar avea şi acum un rol activ, anume acela de a menţine echilibrul energetic pe pământ.
Un articol cat se poate de interesant despre piramide!
Vrajeli