Beneficiile usturoiului sunt studiate din toate timpurile, usturoiul a reuşit să-l uimească pe însuşi Pasteur
Pasteur fiind părintele microbiologiei, care l-a recomandat ca antiinfecţios în timpul Primului Război Mondial. Cine este „micuţul” cu adevărat, aflaţi în rândurile de mai jos.
Protector al sistemului nervos
Când vine vorba de răceli sau gripe, usturoiul, graţie substanţelor conţinute este inamicul numărul unu al bolii. De aceea, în perioada rece se recomandă consumul zilnic a trei-patru căţei de usturoi. Tot planta scade foarte mult şi riscul de infarct. Normalizează tensiunea arterială şi desfundând vasele de sânge îngroşate de depunerile de colesterol. Este totodată şi un excelent protector al sistemului nervos.
Se administrează sub formă de mujdei de usturoi preparat cu ulei şi lămâie, în cure, de patru ori pe an. Unul dintre cele mai importante haruri ale usturoiului este acela că are efecte uimitoare asupra trombozei. Reduce semnificativ formarea cheagurilor de sânge. În cazul cancerului de colon şi a celui gastric, dar şi a cancerului de rect, esofag şi faringe, doar doi căţei de usturoi pe zi reduc apariţia bolii.
Un consum minim de usturoi (aproximativ cinci grame pe zi) are şi efect de prevenire a diabetului.
Cât priveşte viermii intestinali, usturoiul este un leac tradiţional. Se administrează decoct de usturoi în lapte, o jumătate de pahar pe zi.
Adjuvant în HIV
Numeroase studii au arătat că persoanele care folosesc usturoiul, îmbunătăţesc semnificativ circulaţia deficitară. La rândul său, maceratul de usturoi are efecte incredibile în HIV/SIDA. Se recomandă administrarea acestuia în alcool, 10-20 g/zi. În cure de două luni, cu două săptămâni de pauză. Împotriva hipertensiunii, se administrează acelaşi macerat, în alcool, de usturoi, în cure de trei luni. În această perioadă se consumă trei linguriţe pe zi.
Ca remediu împotriva candidei bucale se fac clătiri ale gurii de câteva ori pe zi cu un sfert de pahar cu apă
În apă trebuie dizolvată o linguriţă cu macerat de usturoi în alcool. Şi tot usturoiul este un leac blând dar 100% eficient adresat domnilor care au probleme cu chelirea. Un căţel de usturoi se taie în două şi cu fiecare jumătate se fricţionează zona afectată. Masajul ar trebui să dureze timp de cinci minute, de două ori pe zi. În maxim două săptămâni, firele de păr vor apărea, la început ca un puf fin. Ulterior se transformă în fire de păr normale. Atenţie! Consumul de usturoi poate provoca arsuri gastrice!