Beneficiile Cuprului
Cuprul, este un mineral absolut necesar pentru supravieţuire. El se găseşte în toate ţesuturile organismului uman, iar rolul său esenţial este acela de a creea celulele roşii (hematii). Mai are rolul de a menţine celulele nervoase şi sistemul imunitar active. Deasemenea el ajută corpul să formeze colagen şi să absoarbă fier. Joacă un rol important în producerea energiei fizice. Cele mai ridicate cantităţi de cupru se află la nivel de ficat, creier, inimă, rinichi şi sistemele muscular, osos.
Deficienţa de cupru are ca rezultat boli cardiovasculare şi neurologice
Cuprul este un nutrient esenţial pentru corp. Împreună cu fierul, ajută la creearea celulelor roşii. Menţine sănătatea oaselor, vaselor de sânge, neuronilor, funcţiei imunitare şi contribuie la absorbţia fierului. Un nivel scăzut de cupru, este strâns legat de creşterea nivelului de colesterol şi apariţia tensiunii arteriale. Un grup de cercetători englezi de la Universitatea Oxford, au concluzionat faptul că persoanele cu tensiune arterială testate, au avut un rezultat exceptional după administrarea de cupru în doze foarte mici, după o perioadă de numai două săptămâni.
Stiaţi că…
…este necesar cuprul pentru o varietate de funcţii biologice. Deficienţa de cupru are ca rezultat apariţia bolilor precum alzheimer, parkinson, menkes şi multe alte boli neurodegenerative şi cardiovasculare.
În 2016, Prof. Chris Chang, chimist la universitatea Berkeley, CA, cu ajutorul unei sonde fluorescente, a putut să observe mişcarea atomilor de cupru. Această mișcare se produce în şi dinspre celulele nervoase. A putut să observe faptul că o cantitate prea mică, prezent în neuroni, duce la micşorarea comunicării neuronale şi diminuarea sinapselor. În schimb, menţinerea unei cantităţi optime de cupru în celulele nervoase, are ca rezultat amplificarea activităţii cerebrale şi a comunicării între neuroni, cuprul fiind un conductor excelent.
Diminuarea nivelului de cupru în organism duce şi la apariţia neutropeniei.
Neutropenia reprezintă micşorarea numărului de celule albe din sânge. S-a observat că rezultatul acestei afecţiuni, este scăderea drastică a imunităţii corporale. Inevitabil, apare riscul contaminării cu diverşi patogeni.
Scăderea severă a cuprului duce şi la demineralizarea osoasă şi apariţia osteoporozei
Cuprul joacă un rol important în menţinerea colagenului şi elastinei în corp. Colagenul şi elastina se gasesc în proporţii mai ridicate în piele şi articulaţii. Odată cu scăderea acestor două componente importante, atât pielea cât şi articulaţile au de suferit. Ca şi rezultat, apariţia ridurilor sau uscarea pielii şi riscul de hernii sau artrite.
Studii făcute pe animale au relevat faptul că artrita poate fi prevenită cu ajutorul cuprului. Acesta este şi motivul pentru care sunt purtate brăţările sau diferite alte bijuterii din cupru.
Cuprul are şi proprietăţi antioxidante, neutralizând cu brio radicalii liberi din organism. Asta înseamnă că previne cancerul şi degradarea corporală, prelungind viaţa.
Războinicii imperiului roman foloseau armuri din cupru
În timpul când imperiul roman domina lumea, atât războinicii romani cât şi cei din grecia şi persia, foloseau armuri realizate din cupru. Unul din motivele pentru care erau purtate astfel de armuri, era simplul fapt că ele protejau războinicul în lupte, de armele inamicilor. Le proteja capul, mâinile, trunchiul şi nu în ultimul rând picioarele. Bun, foloseau aceste armuri pentru că erau relativ mai uşoare decat alte metale, iar cuprul, în acele vremuri, se găsea din abundenţă.
Să fie oare acelaşi motiv pentru care romanii consumau şi transportau apă în vase din cupru. Ca să nu mai zic că întreaga veselă a soldaţilor, în campaniile de luptă, era compusă din obiecte din cupru.
Ei bine, romanii cunoşteau în acele vremuri de mult apuse proprietăţile cuprului
Ştiau ca acest metal, are o strânsă legătură la nivel molecular cu apa. Cuprul, are proprietatea de a îmbunătăţii calitatea apei. Cum organismul uman este compus din peste 80% apă, războinicilor le era menţinut nivelul apei în ţesuturi, pe perioada unui efort prelungit, (lupta în sine). Dacă trupul nu se deshidratează, acesta îşi menţine vigoarea pe o perioadă mai lungă de timp, iar acest lucru era un atu pentru fiecare dintre aceşti luptători.
S-a făcut şi un experiment la Universitatea din Southampton
…de un grup de cercetători, în care aceştia au folosit două vase, unul din inox şi un altul din cupru. În aceste două vase s-a pus o cantitate de apă infestată cu bacteria E-coli. S-a observat ulterior că în vasul de inox, bacteria E-coli a supravieţuit pe o perioadă de mai multe luni. Deosebirea este mare fața de cel din cupru, în care bacteria a fost decimată în doar câteva minute. Experimentul s-a efectuat de mai multe ori, la temperaturi diferite. Rezultatul final a fost acelaşi, cu diferenţe de interval, datorită schimbării de temperatură.
Cupru este capabil să stimuleze şi să susţină fluxul de energie care circulă prin corp, minte şi nu în ultimul rând, suflet. Se află într-o strânsă conexiune cu atributele divine ale esenţei fiecărei fiinţe şi poate stabili conexiuni cu toate pietrele tămăduitoare. Cuprul poate amplifica atât proprietăţile cât şi efectele acestora. Cuprul amlifică vibraţia energetică a glandei pineale. Poate regla atât energetic cât şi hormonal toate celelalte glande ale corpului uman.
Cuprul îmbunătăţeşte circulaţia informaţiei între neuroni
Acesta fiind şi motivul pentru care a fost folosit atât de alchimişti cât şi de magicieni, mărind abilităţile magice şi psihice. Este un foarte bun amplificator al simţurilor subtile, celui de-al şaselea simţ. Permite purtătorului să poată comunica, la nivel sentimental, cu Eul superior.
Combate stările de letargie
Vitalizează corpul şi psihicul, protejând împotriva oricăror atacuri energetice. Îmbunătăţeşte stima de sine şi ajută psihicul să se cureţe de tiparele distructive de gândire şi comportament.
O bijuterie din cupru, cum ar fi, un colier, o brăţară sau un inel, ca să fie eficiente în proporţie de 100%, ar trebui să fie cu forme cât mai unduite. Fără colţuri dacă se poate, cuprul fiind metalul cu polaritate către valenţa energetică feminină. Simbolul chimic al cuprului este CU, elementul reprezentativ este apa, conexiunea planetară Venus.
Aveți mai jos câteva modele de brățări magnetice din cupru
Aveţi mai jos rezultatul studiului făcut asupra cuprului de Institutul de Nanomedicină şi Nanotehnologie din Pune INDIA:
Cat se poate de bine punctat in acest articol despre beneficiile aportului de cupru si proprietatile acestuia!