Călători în timp şi experienţele lor
Călătoria în timp a fost întotdeauna văzută ca o invenţie a viitorului. Oamenii din viitor, plictisiţi de robotizarea vieţii de zi cu zi. Plictisiți de excursiile pe Lună sau Marte, devenite o rutină, îşi doresc să viziteze trecutul. În genul cum am vrea noi să facem o excursie în vremea dinozaurilor. Cu toate acestea, au existat şi există chiar si în zilele noastre oameni care susţin că au fost deja în viitor. Alții susțin chiar că au făcut vizite în trecut. Aceste aşa zise călătorii sunt extrem de greu de verificat, dar există si câteva cazuri credibile.
Călătoria în timp, definiţie
Oameni de ştiinţă, cercetători şi savanţi au încercat să rezolve enigma timpului. Există ceva înainte de Big Bang, există undeva începutul timpului? Va exista un sfârşit al timpului, putem călătorii înainte sau înapoi în timp? Unele dintre aceste întrebări au început să numai fie atât de grele. La începutul secolului XX, Albert Einstein a demonstrat că timpul este relativ şi că depinde de mişcare şi de magnetism.
Călătorie cu bilet dus-întors
Teoriile sale au fost premergătoare studiului găurilor negre, al găurilor de vierme, şi da, a călătoriilor în timp. Einstein a sugerat că ar fi posibilă călătoria înapoi în timp şi întoarcerea la punctul de pornire din spaţiu-timp. Dar, în anul 1949, Kurt Godel a combătut această teorie, prezentând “paradoxul bunicilor,,. Acest paradox spune: “dacă o persoană ar călători înapoi în timp şi i-ar împiedica pe bunicii ei să se cunoască, atunci chiar legile fizicii clasice ar împiedica-o să se nască”.
Proprietăţile particulelor cuantice nu sunt strict fixate
În 1991, omul de stiință Timothi Ralph a demontat această teorie, susţinând că totul ar putea fi evitat prin utilizarea legilor flexibile ale mecanicii cuantice. “Proprietăţile particulelor cuantice nu sunt strict fixate, există o incertitudine cuantică legată de ele. Acest fenomen poate oferi suficient spaţiu de manevră pentru a evita neconcordanţele ce ar apărea în cazul unei călătorii în timp.” La Universitatea din Queensland, Australia, un grup de cercetători au realizat mai multe studii în speranţa de a spulbera “paradoxul bunicilor”. Au reuşit să demonstreze, că la nivel cuantic, acesta ar putea fi depăşit.
Vonhelton călător în timp, mister şi fantezie
A devenit cunoscut doar ca Vonhelton. Este singurul om care a oferit publicului larg, dovada brevetului său de călătorie în timp. Asta prin alinierea, una lângă alta, a unor fotografii cu el însuşi, din diferite perioade de timp. Susţine că acestea ar fi dovezile că a străbătut mai multe epoci.
Vonhelton – Călător în timp
În 1857 a fost în Anglia, în 1916 în Franţa, în 1945 la Berlin. În epoca noastră s-a pozat lângă un steag american. Mulţi dintre cei “bolnavi” de teoria conspiraţiei, susţin că, de fapt, Vonhelton are “gena vampir” şi că adevărul este că a trăit mai multe secole şi de aici pozele. Se pare că mulţi oameni pot crede mult mai uşor că există vampiri şi le este de neînchipuit că se poate călători în timp.
Pasko Kuzman şi maşinile de călătorit în timp
Cu părul lung şi alb, cu un comportament extravagant, arheologul macedonean Pasko Kuzman a devenit o celebritate. În țara sa natală, a făcut unele descoperiri notabile din regiunea Ohrid. A devenit celebru si în calitatea sa de şef al Oficiului pentru Protecţia Patrimoniului Cultural. A avut şi un rol major în cadrul Guvernului macedonean.
Aici el a participat în 2014 la un proiect de milioane de dolari. Acest proiect a avut drept scop înfrumuseţarea capitalei Skopie prin utilizarea unor statui istorice antice. Cea mai controversată a fost statuia masivă din bronz a lui Alexandru cel Mare. La aceea vreme, Grecia s-a opus vehement, considerând acest act, o „uzurpare a istoriei greceşti”. Aceasta este doar una dintre multele dispute dintre cele două ţări. Rezultatul a fost blocarea aderării Macedoniei la Uniunea Europeană şi NATO, de către Grecia.
Mașinile timpului, purtate la mâini
Dar să revenim la Kuzman. Pe lângă părul lung, aproape alb, unul dintre cele mai uimitoare lucruri ce-l caracterizează sunt cele patru ceasuri pe care le poartă la mâini, tot timpul. El a declarat: “Iubesc ceasurile, sunt hobby-ul meu. Nu le port pentru a măsura timpul în mod convenţional, cum fac ceilalţi oameni. Acestea sunt maşini ale timpului, nave care mă ajută să călătoresc în timp. Categoric nu în minute, ci în secole.”
Kuzman susţine că unul dintre ceasuri îl duce înapoi în Epoca bronzului şi Epoca neolitică. Unul îl duce în viitor, iar al treilea este “ceasul arheologic”. Acesta din urmă îl înştiinţează în călătoriile sale de locurile unde sunt îngropate comori. Poate acesta este motivul pentru care a reuşit să facă atâtea descoperiri arheologice.
Pasko Kuzman – Călător în timp
Copiii furaţi de călători în timp
Michael şi Stephanie Relfe sunt doi americani care susţin că străini ce deţin tehnologia călătoriei în timp, le-a furat fiica nenăscută în vârstă de două-trei luni. Partea cea mai rea, anunţată pe site-ul lor, este că oricând şi oricui i se poate întâmpla acest lucru. Conform celor susținute de ei, acest lucru poate fi totuşi prevenit prin recunoaşterea semnelor de răpire. Acestea sunt: epuizare, momente de pierdere a memoriei pe termen scurt, zone ale corpului viu colorate când sunt privite sub o lumină violet.
Guvernul american, are acces la dispozitive de teleportare
Cei doi sunt un pic vagi în momentul când vine timpul să dea mai multe amănunte. În schimb, susţin cu tărie că cei ce călătoresc în timp colaborează cu Guvernul Statelor Unite. Acestuia, i-a pus la dispoziţie tehnologia necesară teleportării, călătoriei prin găurile de vierme, şi chiar pentru călătoria prin spaţiu şi timp.
Soţii Relfe mai susţin că aceşti călători au fost cei care au adus vaccinările, florura, produsele alimentare modificate genetic, şi că toate acestea nu fac altceva decât să distrugă capacităţile noastre metafizice şi ne împiedică să luptăm împotriva “tentativei de ocupaţie de către o specie de pradă hiperdimensională.”
Adevăr sau doar imaginaţie? Eu v-am prezentat câţiva oameni care pretind că pot călători în timp, vă las pe dumneavoastră să hotărâţi cât este adevăr si cât este fabulaţie. Spun doar atât, haideţi să nu judecăm ce nu înţelegem!
Michael Relfe și Stephanie Relfe
Călători în timp este unul din cele mai tari texte despre calatorii pe care
le-am citit. Tine-o la fel si continua cu asemenea informatii.
Succes!