Chakra inimii și Iubirea
Indienii susţin că în zona inimii, avem un centru energetic fundamental, numit chakra inimii sau chakra iubirii. Chakra înseamnă roată în sanskrită. O chakră este într-adevăr asemănătoare unei roţi sau, mai degrabă, unei pâlnii prin care un organism (uman sau animal) face un schimb energetic cu mediul.
De reţinut, şi animalele prezintă chakre! Inima, reprezentând centrul iubirii, energia schimbată cu mediul va fi o energie a Iubirii.
Dacă nu ştim să dăruim Iubire, nu ştim nici să primim Iubirea. Şi reciproca este valabilă, în virtutea principiului reversibilităţii. Adică, dacă suntem incapabili a primi Iubire, puţin probabil este să avem puterea de a o oferi.
De ce se blochează vortexul energetic al inimii
Este o situaţie în care vortexul energetic al inimii se blochează şi apar afecţiunile cardiace. La această situaţie nefericită contribuie şi conflictele îndelungate cu sine, dar şi cu alţii. Acestea sunt generate de insatisfacţii, mai mult sau mai puţin justificate.
Efecte ale blocajului:
- Astfel, ateroscleroza este cauzată de atitudinea rigidă, de încordare, de rezistenţă la schimbare, de lipsa optimismului, de menţinerea unor stări tensionate;
- hipertensiunea arterială este generată de vechi tensiuni emoţionale, de lipsa compasiunii şi de neputinţa de a dărui iubire;
- hipotensiunea este caracteristică persoanelor lipsite de iubire în copilărie sau neîncrezătoare în iubire;
- persoana care a suferit un infarct miocardic nu lasă să circule energia iubirii;
- angina pectorală indică neputinţa de a ne bucura cu adevărat de viaţă; arată că „punem prea mult la inimă” supărările;
- aritmia este consecinţa frustrării, stresului, lipsei de bucurie, grijilor.
Energia circulă în organism prin meridianele energetice, aşa după cum susţin medicii chinezi din vechime. Fluxul energetic este influenţat de felul şi evoluţia sentimentelor noastre.
Mânia, intoleranţa, nerăbdarea, competivitatea, egoismul, aroganţa, făţărnicia vor afecta energia inimii, determinând maladiile acesteia.
Efecte ale blocajului energetic, care se reflectă în postură
Dar, dezechilibrele energetice ale inimii devin vizibile; ele se manifestă şi în aspectele defectuoase ale posturii:
- un şold mai ridicat decât celălalt;
- bazinul sau fesele răsucite sau înclinate;
- o fesă strâmbă;
- o gleznă răsucită spre interior.
Cultivând compasiunea, Iubirea necondiţionată, chakra inimii se reechilibrează, iar inima îşi găseşte calea spre vindecare.
Verdele este culoarea chakrei inimii
Putem să ajutăm la reechilibrarea acestui centru energetic, redându-i vitalitatea. Putem merge zilnic, dacă este posibil, într-un parc şi îmbrăţişând cu iubire un arbore, îi cerem ajutorul spre vindecare. Apoi, după ce simţim că ritualul de transfer energetic este împlinit, nu părăsim copacul nostru înainte de a-i aduce mulţumiri, cu recunoştinţă.
Niciodată, o rugăciune caldă, cu iubire, pentru sănătatea noastră, a întregii omeniri şi Naturi nu va prisosi. Din contră, ne va ajuta să cultivăm un Suflet iubitor.
Chiar dacă nu putem merge într-un parc sau, ideal, într-o pădure, ar fi recomandabil ca în timpul rugăciunii sau meditaţiei noastre, să folosim un cristal. Cel de culoare verde este ideal pentru chakra inimii, verdele fiind culoarea corespunzătoare acestui centru energetic.
Şi, dacă nu ştiaţi:
Exerciţiile fizice, adecvate vârstei, un regim alimentar echilibrat, consumul moderat de sare şi zahăr, reducerea excesului ponderal previn hipertensiunea arterială.
Consumul de fasole, tofu şi nuci, reduce cu 30%, nivelul colesterolului. Usturoiul are proprietatea de a reduce tensiunea arterială. Mai mult, prelungeşte Viaţa, confirmă unele studii efectuate în China. O banană, consumată zilnic, asigură organismului 400 mg de potasiu, reducând, astfel, cu aproximativ 40%, riscul unui infarct miocardic.
Doar un măr, mâncat zilnic, reduce cu 30% riscul de boli cardiace. Consumul constant de miere şi polen, indiferent de sezon, reglează valorile colesterolului şi trigliceridelor. Riscul afecţiunilor cardiace se reduce cu 60%, dacă consumăm o raţie zilnică de 5 pahare cu apă.
De acum, pe măsură ce zilele vor deveni tot mai reci, trebuie să avem în vedere că scăderea mare a temperaturii favorizează riscul crizelor cardiace.
Atenţie, evitaţi combinarea medicamentelor! Conform unui studiu efectuat în Scoţia, s-a ajuns la următoarea concluzie: medicamentele pentru afecţiunile cardiace, combinate cu aspirină, sporesc cu 75% riscul unei crize cardiace.
Cititul sau recitatul poeziilor, în fiecare zi, câte o jumătate de oră, reduce stresul şi, implicit, riscul maladiilor cardiace, apreciază cercetătorii elveţieni.
„Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului” afirmă Karen Allen, medic şi cercetător la Universitatea Buffalo din Statele Unite. O pisică în casă, susţine medicul american, asigură stăpânului scăderea tensiunii arteriale, deci diminuarea riscului de boală cardiacă.
Foarte interesant articolul! M-am abonat pentru articole de genul.