Citirea feței în funcție de forma acesteia
După vizionarea recentă a unui film coreean intitulat „Cititorul de feţe”, am aflat că citirea feţei este una dintre cele mai vechi profesii care îşi are originile în China.
Încă din zorii civilizaţiei, chinezii au fost printre primii care au căutat constant sfaturi şi îndrumări de la cititorii feţei. Tot chinezii au apelat şi la alte genuri de prezicători care să-i ajute în luarea deciziilor importante în viaţă. Acest lucru se întâmpla cel mai adesea printre cei aflaţi la putere, în general împăraţii.
Se credea că fiecare dintre noi s-a născut cu un destin controlat de agenţi supranaturali. Acest fapt este scris în diverse limbaje, toate misterioase, care au nevoie de un expert în decodificarea lor. Doar un expert în citirea feței va ști cum să ne folosim practic de acest limbaj. Citirea feţei, astrologia, numerologia şi chiromanţia sunt cele patru limbaje principale cu care poate fi descifrat destinul unei persoane.
Un criteriu de selecţie
Motivul pentru care oamenii au fost mereu obsedaţi de a-şi cunoaşte soarta nu este deloc greu de înţeles. Oameni fiind, este normal să fim curioşi să ştim ce anume ne aşteaptă în viitor. Cu cât ştim mai repede, cu atât mai bine. Această informaţie poate fi un ajutor nepreţuit atunci când ne planificăm vieţile din punct de vedere strategic. În acest fel, am putea şti, ce anume avem de făcut, şi mai ales când anume.
Marele avantaj al tehnicii de citire a chipului constă în faptul că nu necesită cooperarea sau consimţământul subiectului care urmează a fi citit. Atâta vreme cât faţa este la vedere, un maestru al citirii feţelor va putea vedea, prin această fereastră. Inevitabil, acesta va putea ști totul despre această persoană şi despre familia lui sau a ei.
Fața ta, poate dezvălui unui cititor de fețe, destinul și personalitatea ta
În acest fel, citirea feţei constituie un instrument foarte puternic şi foarte convenabil pentru dezvăluirea secretelor. Fie că este vorba de destin sau personalitate, sau că este vorba chiar de noi sau de oameni pe care nici nu-i cunoaştem. Cum lumea a devenit tot mai integrată, iar contactul cu ceilalţi tot mai frecvent şi mai important, citirea chipului poate deveni un ajutor de nepreţuit în luarea deciziilor. Este foarte important şi în cadrul relaţiilor interpersonale cu privire la angajare, promovare, legarea unor prietenii, găsirea unei soţii sau a unui soţ. Poate funcționa și în plan de business, prin selectarea partenerilor de afaceri.
O artă străveche
Deşi această artă a apărut, pentru prima dată, în China, este extrem de populară în întregul Orient îndepărtat. Regele Solomon a remarcat că inima unui om este deschisă în fata ochilor unui înţelept. Şi grecii antici au fost fascinaţi de fizionomie şi au făcut legătura dintre diversele tipuri de feţe şi diferite animale şi caracteristicile lor.
Aristotel era extrem de interesat de acest subiect, şi de aceea s-a străduit să-i crească popularitatea în Occident. William Shakespeare cunoştea bine acest subiect, pentru că a făcut multe referiri interesante la faţă. De exemplu, în Macbeth, personajul Duncan spune: „Nu e artă mai mare decât să poţi să descoperi cum lucrează mintea după cum s-arată faţa.”
Darwin, fascinat de citirea formelor corporale
Goethe a contribuit cu un capitol la cartea despre fizionomie scrisă de prietenul său Johann Kaspar Lavater. Kaspar este în mare parte responsabil pentru renaşterea interesului pentru acest subiect în Occidentul secolului al XIX-lea. Charles Darwin era fascinat de ceea ce numea descoperirea minţii după felul în care se arată corpul.
În perioada filmelor mute, expresiile faciale şi gesturile trebuiau exagerate pentru ca publicul să înţeleagă ce anume se petrecea. Astfel interesul pentru acest subiect a crescut si mai mult.
La început a fost China
În China contemporană, se ştie că atât Chiang Kai-shek cât şi Mao Tse-tung s-au folosit de cititorii de feţe. La începutul Perioadei Statelor Războinice (481-221 î.Hr.), un nemuritor taoist cu porecla de Gui Gu-Tze, sau în traducere literală Maestrul Strâmtorii Demonului, era faimos pentru talentul său la citirea feţelor.
În zilele noastre Gui Gu-Tze este considerat părintele metodei de citire a fetei. Povestea spune că într-o zi Gui Gu-Tze a fost chemat de împăratul statului Qi. Asta ca să-i dea sfaturi cu privire la o expediţie militară pe care o plănuise împotriva unui stat învecinat. Fără să-i dezvăluie lui Gui Gu-Tze niciun fel de detalii strategice, împăratul i-a cerut maestrului în arta citirii feţei să prezică rezultatul campaniei pe care o pregătise.
Citirea feței poate fi aplicată în conflictele de oricefel
După ce l-a privit pe împărat câteva momente, Gui Gu-Tze l-a avertizat în privinţa unui pericol personal extrem de grav. Asta dacă războiul începea într-o săptămână, aşa cum plănuise acesta. Împăratul însă era aşa de lipsit de răbdare şi stăpânit de dorinţa de a-l înfrunta pe duşmanul său. Fiind convins de superioritatea forţelor sale, nu a tinut cont de sfatul cititorului de feţe. A pornit campania militară aşa cum o programase. Rezultatul a fost înfrângerea dezastruoasă a armatei sale. În timpul luptelor, împăratul a fost lovit chiar în piept.
Da… interesant articol!
Foarte adevarat! Fata omului este ca si o carte deschisa pentru cine stie sa citeasca!
Multumim pentru aceste informatii! Citisem si eu undeva legat de acest subiect legat de fetele oamenilor.
Daca ma uit foarte atent nu gasesc o diferenta intre expresia fetei la fericire si cea de contemplare, parca sunt la fel ambele.