Crucea Templierilor, Crucea Malteză sau Crucea de Fier
Crucea în esență reprezintă marea contradicție și aducerea contrariilor la un punct comun, central. Este vorba despre starea de echilibru care reprezintă de fapt dizolvarea fizică. Existența materială actuală nu este decât rezulatul conflictului etern dintre bine și rău, viață și moarte, început și sfârșit, alfa și omega. În momentul când acest conflict va înceta și se va ajunge la starea de echilibru dintre contrarii, forma de existența se va dizolva în eter și se va coagula după noile caracteristici asimilate prin experiențele individuale ale fiecărei vietăți care se află în aceeași frecvență în spectrul electromagnetic.
Este același proces al vieții în care fiecare entitate se naște in forma fizică prin coagulare energetică, după care urmează procesul de creștere, decădere, moarte și dizolvare în eter. Și dacă ar fi să urmărim procesul de reciclare naturală al energiilor vieții și să constatăm că Soarele nu-și încetează cursul ciclic al vieții și răsare în fiecare dimineață, în același mod, după moarte, spiritul va răsări din nou, coagulându-se într-o altă formă de existență.
O linie verticală simplă, cu o bară transversală, reprezintă esența crucii. Este un simbol al dualității, dar reprezintă și alte aspecte ale existenței. Moartea și viața, ura și iubirea, violența și pacea, acuzația și iertarea, păcatul și puritatea, divizarea și integralitatea, totul se pierde totuși se câștigă, distrugere și restaurare, înfrângere și victorie, sus și jos sunt câteva din exemplele dualității crucii. Odată cea mai crudă formă de execuție, acum este un simbol al vieții abundente.
Crucea, cel mai important simbol al dualității
Crucea malteză este unul dintre cele mai populare simboluri care a existat de foarte mult timp. Astăzi, ca următoare parte a călătoriei noastre în lumea simbolurilor, vom analiza detaliat simbolul crucii malteze, de fier sau a templierilor, care în esență, este același simbol. Vom detalia semnificația, istoria și originile sale, precum și diferitele utilizări ale acesteia în lumea modernă.
Nimeni nu cunoaște cu adevărat în ce perioadă din timp și-a făcut apariția Crucea Malteză, de Fier sau Crucea Templierilor în conștiința umană. Se cunoaște totuși că această formă de cruce a fost găsită pe cele mai vechi tablete sumeriere, egiptene inclusiv pe vasele de lut de la Cucuteni si chiar și în câteva vechi temple budiste.
Mai nou, cercetătorii au reușit să imortalizeze imaginea holografică a unui foton de lumină și ghici ce, este exact în formă de cruce malteză! Crucea malteză este un simbol în formă de stea. Este formată din patru „V“ în formă de patrulatere concave care converg de la centru la vârf în unghi drept. Două din vârfuri sunt îndreptate spre exterior în mod simetric.
Crucea malteză asociată mai multor organizații
Este o variantă de cruce heraldică care s-a dezvoltat din forme anterioare de cruci cu opt vârfuri în secolul al XVI-lea. Deși este asociat în principal cu Cavalerii Ospitalieri (Hospitaller – Ordinul Sf. Ioan, acum Ordinul Suveran Militar al Maltei) și prin extinderea cu insula Malta, a ajuns să fie folosit de o gamă largă de entități încă din perioada modernă timpurie, în special Ordinul Sfântului Ștefan, orașul Amalfi, Ordinul polonez al Vulturului Alb (1709) și ordinul prusacan Pour le Mérite (1740).
Cavalerii Ospitalieri, în timpul cruciadelor, au folosit o cruce latina simplă. Utilizarea ocazională a unei „cruci cu opt puncte” de către ordin, începe la începutul secolului al XIV-lea. Această formă timpurie este o molină încrucișată (ancrée) sau o ramură încrucișată. Aceasta se termină în opt puncte, care nu prezintă încă vertexul ascuțit al designului modern.
Asocierea crucii cu opt vârfuri cu orașul de coastă din sudul Italiei, Amalfi, se poate întoarce în secolul al XI-lea. Se presupune că designul se găsește pe monedele pictate de Ducatul de Amalfi la acea vreme. Cruci cu opt vârfuri apar pe monedele realizate de Marii Maeștri ai ordinului. Acestea sunt mai întâi arătate brodate pe brațul stâng al halatului Marelui Maestru îngenuncheat pe aversul unei monede alcătuite sub Foulques de Villaret (r. 1305-1319).
Crucea malteză apare și pe diferite monede
În 1489, statutele ordinului impun tuturor cavalerilor de Malta să poarte „crucea albă cu opt puncte”. Apariția vertexului ascuțit al designului modern „cu patru săgeți” este graduală și are loc în perioada secolelor XV-XVI. „Crucea Rhodiană” de la începutul secolului al XVI-lea a atins aproape, dar nu tocmai, „aspectul ascuțit al capului de săgeată”.
Designul complet modern se găsește pe o monedă de cupru din 1567, creată de Marele Maestru Jean Parisot de Valette (r. 1557-1568). În 1577, Alonso Sanchez Coello l-a pictat pe arhiducele Wenceslaus al Austriei ca mare prior al Ordinului de Malta purtând emblema pe hainele sale. Designul apare din nou pe monedele inscripționate la sfârșitul secolului 17-18.
Este afișată pe o monedă de cupru datată din 1693, inscripționată sub Marele Maestru Adrien de Wignacourt . De la sfârșitul secolului al XVII-lea, este de asemenea, afișat ocazional ca emblemă heraldică alternativă a ordinului. Prezentarea sa pe fațada San Giovannino dei Cavalieri datează din 1699. Crucea malteză definită prin constituția Ordinului Sf. Ioan rămâne simbolul Ordinului Suveran Militar din Malta, al Ordinului Sfântului Ioan și al ordinelor sale aliate, al Ordinului Venerabil al Sfântului Ioan și al diferitelor lor organizații aservite.
Aveți mai jos câteva modele de cruce malteză, de fier sau a templierilor:
Numeroase alte ordine de merit moderne au folosit crucea cu opt vârfuri. În Australia, crucea cu opt vârfuri face parte din emblema de stat din Queensland. Cele opt puncte ale crucii au primit o serie de interpretări simbolice, precum reprezentarea celor opt Limbi ale Cavalerilor Ospitalieri (Auvergne, Provența, Franța, Aragon, Castilia și Portugalia, Italia, Germania și Insulele Britanice).
Sau, alternativ, „opt obligații sau aspirații” ale cavalerilor. Site-urile operate atât de ordinul german al Sfântului Ioan ( Johanniterorden ), cât și de ordinul britanic Venerabil al Sfântului Ioan asociază cele opt puncte cu cele opt beatitudini. Un prospect nedatat publicat de principala organizație de servicii a ordinului Venerable, St John Ambulance, a aplicat, de asemenea, semnificații seculare punctelor ca reprezentând trăsăturile unui prim ajutor.
Mama cat de tare articolul asta despre crucea malteza si ce simbolizeaza ea. Eu port de ani de zile o cruciulita d’asta, biker fiind, dar habar nu am avut ce reprezinta crucea de fier! Super tare!