EGIPTUL ȘI PIRAMIDELE
Egiptul antic a constituit pentru lumea modernă un adevărat miraj. De la sfârşitul secolului al XIX-lea şi până în prezent, Egiptul nu a încetat să ne surprindă. Dacă la începutul cercetărilor arheologice acestea erau gestionate de cercetători străini de Egipt, în zilele noastre există echipe de specialişti egipteni care cu toată strădania şi cu tot interesul, dublat de mândria patriotică, deschid noi şi noi şantiere arheologice.
Arheologii în căutare
De la primele şantiere arheologice deschise de aşa-numiţii părinţi ai arheologiei moderne, ca de exemplu Johann Joachim Winckelmann sau William Flinders Petrie (primul care a investigat ştiinţific Marea Piramidă în anii 1880) şi până la celebrul Zahi Hawass, cele mai spectaculoase descoperiri arheologice au avut loc în Egipt. Aduc la suprafaţă artefacte care ţin istoria antică încă deschisă la noi şi noi ipoteze, oferind surprize din ce în ce mai emoţionante.
Egiptul antic poate fi considerat un fel de leagăn al civilizaţiei moderne. Multe dintre ideile care stau la baza marilor religii contemporane îşi au izvorul în ritualurile şi în ideile spirituale ale egiptenilor antici. Ritualuri iniţiatice, legende, idei filozofice şi religioase sunt lucruri pe care le auzim. Unii dintre noi au sentimentul că le-au mai auzit undeva, că le sunt familiare anumite elemente, că trăiesc un fel de deja-vu.
Atunci când spunem Egipt ne gândim imediat la piramidele de la Giza. Mai sunt și zone precum Valea Regilor, templul de la Karnak şi alte câteva situri, actuale, obiective turistice cunoscute. Numai că renumitul arheolog, egiptolog şi om politic, Zahi Hawass, susţine că până în prezent poate numai 30% din comorile Egiptului antic au fost aduse la suprafaţă.
Zahi Hawass
Zahi Hawass este istoric, arheolog, fost ministru al Culturii și fost director al muzeului de istorie din Cairo. Acesta are responsabilităţi importante în ceea ce priveşte cultura şi arta Egiptului antic. Pasionat de istorie, deşi iniţial a dorit să urmeze Dreptul, a obţinut o diplomă de licenţă în Arte şi arheologie greacă şi romană de la Universitatea din Alexandria, în anul 1967. Doisprezece ani mai târziu, Hawass a obţinut o diplomă în Egiptologie de la Universitatea Cairo.
Apoi a lucrat la Marile Piramide ca inspector, o combinaţie de administrator arheolog. La 33 de ani, Hawass a primit o bursă Fulbright la Universitatea din Pennsylvania, pentru a studia Egiptologia şi a obţinut o diplomă de master în Arte. Acestea sunt numai câteva dintre realizările lui Hawass. În prezent conduce un şantier arheologic în Deşertul Sahara unde speră să găsească o serie de piramide construite de faraonii celei de a III-a dinastii.
Noile situri din Deşertul Sahara
Deşertul Sahara nu a fost cercetat, deşi acolo a fost descoperită cea mai veche piramidă. Este vorba de piramida în trepre, aparţinând celei de-a III-a dinastie. După mii de ani de linişte, echipa lui Hawass este prima care intră într-un mormânt! Descoperă pentru început trupul unei femei îngropate acum 4.300 de ani. Ca să ne dăm seama de vechimea mormântului, acesta este mai vechi cu 1.000 de ani decât epoca lui Tutankamon.
Mergând din indiciu în indiciu, ca într-un joc pasional, dar cu conştiinţa realităţii imediate, echipa descoperă o piramidă. Calculele celebrului istoric şi arheolog se dovedesc a fi corecte. Acolo unde a propus să înceapă săpăturile găsesc, plini de emoţie… o amuletă. Da, aici trebuie să mai fie ceva. Şi uite aşa, descoperă capacul unui puţ, care se dovedeşte a fi intrarea într-un mormânt.
Intervenţia în sit este posibilă numai 9 luni pe an, în restul timpului căldura deşertului face orice activitate imposibilă. Se presupune că acum 5.000 de ani egiptenii au construit o necropolă în regiunea Saqqara pe care nisipul a ascuns-o. Timp de secole această zonă nu a fost luată în seamă şi nu s-au făcut săpături. În partea de vest a deşertului, în regiunea Gisr el-Mudir este locul în care s-au făcut ultimele descoperiri şi unde se speră la mult mai mult.
Aveți mai jos câteva modele de piramide orgonice energetice:
Istoria Egiptului va fi în curând rescrisă
Se presupune că primele piramide au fost ridicate acum circa 4500 de ani. Primii faraoni egipteni au fost cei care au „inventat” piramidele. A ieşit la suprafaţă cum am mai spus, prima piramidă în trepte a faraonului Djoser. Apoi, fiecare faraon şi-a construit propria piramidă. Echipa de arheologi caută în prezent piramida faraonului Huni considerată până acum pierdută.
Faraonul Huni a trăit acum circa 4.000 de ani, la finalul celei de a III-a dinastii. Istoria se pare că până acum l-a uitat. S-a găsit capul unei statui care se presupune că ar fi capul faraonului Huni. Acesta a fost cunoscut doar după nume şi apare pe o listă a regilor. Primele aparenţe ar fi acelea ale unui rege puternic! Aproape toţi predecesorii săi au construit piramide în Saqqara, zonă care este încă învăluită în mister. Echipele lui Hawass nu se lasă şi avem speranţe că istoria Egiptului va fi în curând dacă nu rescrisă, măcar completată.
Eu am luat o piramida de la voi si pot sa spun ca este foarte buna! Da, efectul de piramida este extraordinar si mi-am bazat alegerea pe acest articol si nu numai!