Feng Shui pentru casă
Există numeroase reguli Feng Shui care pot fi aplicate în casă. Fiecare casă are o amprentă energetică şi există moduri în care se poate dinamiza energia pentru a intra într-o armonie cât mai bună cu locuinţa.
Alegerea unei case
În alegerea unei case (sau a unui apartament) există câteva lucruri de care trebuie ţinut cont. De exemplu, în Feng Shui, bucătăria nu trebuie să fie localizată pe sectorul Sud-Vest. De asemenea, băile nu trebuie să se afle pe sectorul bărbatului, adică pe Nord-Vest. Acestea două fiind reguli de bază în alegerea unei locuinţe.
În trecut, neexistând sticlă (deci, geamuri), toată energia intra doar pe uşă. În timp, regulile jocului s-au schimbat, și oamenii și-au construit case mai mari sau mai mici, după posibilităţi. Cu aproximativ 3.000 de ani în urmă, nu existau nici băi în casă. Dacă baia era amplasată într-un sector mai puţin benefic, ea se afla în afara casei. În felul acesta nu influenta indivizii care locuiau acolo.
În prezent, totul s-a schimbat şi tot acest Feng Shui se află într-o dinamică continuă. Totuşi, principiile de bază explică faptul că toată energia se controlează cu ajutorul apei. Civilizaţia a evoluat şi, odată cu trecerea timpului, au apărut foarte multe şcoli de Feng Shui. Feng Shui-ul modern înglobează toate aceste şcoli.
Amprenta energetică
În cazul apartamentelor de bloc, trebuie ţinut cont de locurile prin care vine energia. În acest caz, energia nu vine pe uşă. Există mulţi oameni care consideră că faţada blocului este foarte importantă. Totuşi, dacă geamurile unui apartament nu dau spre faţada blocului, atunci ele preiau o altă amprentă energetică. Astfel, cel mai important este locul în care se află un anumit apartament în cadrul unui bloc.
Se spune că locul pe unde intră energia Yang face casa Yang. În plus, este important de ştiut că spaţiul trebuie să fie curat tot timpul. Spaţiul trebuie să fie amplu şi bine luminat. De asemenea, nu trebuie amplasate cutii sau alte lucruri care obstrucţionează intrarea în casă, a energiei. În mod ideal, ușa nu ar trebui să scârţie.
În acest fel, energia este retinută la intrarea în casă. Astfel, în Feng Shui, toate aceste detalii contează foarte mult. Ele pot părea, la început banale, dar nu sunt. Când atmosfera unei case este una apăsătoare, înseamnă că respectivul loc este încărcat cu energie de tip Yin.
Curățarea energetică
În univers, totul este energie. Ştiinţa Feng Shui se bazează pe circulaţia energiilor. Totul are, deci, la bază, energie. În mod normal, ca o casă să fie primitoare, este util ca energia predominantă să fie una de tip Yang. Casa trebuie să fie bine luminată, cu lumină naturală, și foarte bine aerisită deoarece energia circulă.
În momentul în care energia se blochează, deja apare o problemă. Într-o casă închisă, predominantă este energia Yin, ceea ce înseamnă boală. Este foarte important şi modul în care individul intră în spaţiu, deoarece și omul este o structură energetică. În momentul în care la serviciu există un disconfort sau o proastă comunicare, atunci şi vibraţia individului scade.
Cu acest înveliş energetic perturbat, individul ajunge la el acasă. Astfel, curăţarea energetică trebuie să înceapă cu propriul câmp energetic. Periodic, trebuie făcută și curăţarea energetică a casei. Asta înseamnă stimularea energiei şi ajutarea ei să circule într-un mod cât mai favorabil individului. În plus, prin mijloacele folosite, trebuie anulată energia de joasă vibraţie.
Aveți mai jos câteva dispozitive pentru protecția energetică a casei:
Metode și unelte pentru curățarea energetică
În acest scop sunt folosite clopotul tibetan şi bolul tibetan, neapărat însoţite de mantrele aferente. Cea mai cunoscută mantră este „Om mani padme hum”. Curăţarea energetică a casei poate fi realizată şi prin intenţie însoţită de o fumigaţie cu un snop de salvie albă sau tămâie. Se mai pot folosi şi beţişoarele parfumate. Mantrele sunt afirmaţii către individ care îl împuternicesc pe acesta, într-un fel.
Mantrele pot fi asociate cu afirmaţiile pozitive, rostite zilnic. Apoi, apa informatizată, poate şi ea, să fie folosită pentru curăţarea unui spaţiu. Focul este cel mai puternic element purificator. Astfel, o lumânare aprinsă poate fi plimbată prin casă în scop purificator. Energia negativă stagnează foarte mult pe la colţurile încăperilor.
Acolo trebuie să se insiste cu purificarea energetică. Comunicarea este şi ea foarte importantă în contextul curăţării energetice. În acest fel, spaţiile comunică între ele, dar ele comunică și cu omul. Astfel, individul trebuie să permită existenţa unei legături energo-informaţionale, între sisteme şi energii. Feng Shui-ul creează această oportunitate.
Daoism.