Leacuri băbești – Levanţica și Rodia
Levănţica normalizează metabolismul grăsimilor la diabetici
Preferata medicilor din lumea antică, levăntica reuşeşte zi de zi să-si demonstreze uimitoarele capacităţi vindecătoare. Folositoare atât în bolile inimii cât si în cele ale sistemului nervos sau digestiv. Dar puterea sa incredibilă nu se opreşte aici…
Îmbunătăţeşte calitatea somnului
Fie că e folosită intern sau extern, levănţica are o calitate incredibilă: influenţează toţi parametrii care ţin de somn. Mai mult, planta micşorează timpul de adormire la persoanele care rămân treze până târziu, în noapte. Diminuează numărul de treziri nocturne, îmbunătăţeşte calitatea somnului. Cu toate acestea, levănţica nu dă acel somn indus de medicamentele de sinteză!
Se recomandă înainte de culcare trei-patru picături de ulei esenţial. Pulberea de levănţică este un excepţional tonic digestiv, fiind utilă contra indigestiilor, atoniei gastro-intestinale şi afecţiunilor metabolice. Se administrează o linguriţă rasă cu pulbere, de două-trei ori pe zi, pe stomacul gol în cazul diabeticilor. Levănţica are efecte incredibile: stabilizează glicemia, normalizează metabolismul grăsimilor, ajută la funcţionarea normală a rinichilor.
Se recomandă o cură de 15 zile, timp în care se consumă o linguriţă cu pulbere de levănţică de patru ori pe zi.
Insecticid natural de excepţie
Pulverizat în cameră, uleiul de levănţică alungă ţânţarii, puricii, păianjenii şi chiar scorpionii. Aplicat pe corpul căpuşelor înfipte în piele, le paralizează sistemul nervos şi face mai uşoară extragerea lor. Mai mult, neutralizează bacteriile introduse în organism prin muşcătură. Aplicată pe rănile de gravitate mică şi medie, tinctura de levănţică este un excelent dezinfectant care favorizează o cicatrizare estetică.
Elixir de frumuseţe
Dar uleiul de levănţică este totodată unul dintre cele mai căutate remedii de frumuseţe. Aplicat pe pielea iritată, calmează inflamaţiile, previne totodată formarea mătreţii, opreşte apariţia alopeciei. În cazul hirsutismului la femei, tratamentul intern şi extern cu ulei esenţial de levănţică, amestecat cu unul din cele două uleiuri grase (ulei de măsline sau de migdale), conduce la diminuarea ritmului de creştere al pilozităţilor.
Tratamentul este excepţional şi pentru pielea îmbătrânită care se hidratează bine si astfel devine mai strălucitoare.
Sucul de rodie anulează ateroscleroza
Datând încă din vremea lui Iisus, când a fost considerată unul dintre cele mai preţioase daruri ale naturii, rodia a dovedit ştiinţei moderne că are calităţi de vindecare cu totul ieşite din comun. Antioxidant de excepţie, aceasta distruge celulele canceroase şi este direct răspunzătoare pentru păstrarea în limite normale ale colesterolului.
Stimulent al libidoului
Cu un conţinut bogat de fitoestrogeni, polifenoli, tanin elagic, antocianină, seminţele de rodie au aceeaşi acţiune ca al aspirinei, de a preveni formarea cheagurilor de sânge. Şi asta nu e tot. Mai nou, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din California, Berkeley, au descoperit că sucul de rodie are o putere antioxidantă de trei ori mai mare decât cea a vinului roşu sau a ceaiului verde, antioxidanţi foarte puternici la rândul lor.
Dar una dintre cele mai importante virtuţi ale rodiei este aceea că a devenit un celebru medicament pentru disfuncţia erectilă. Se extrag bobiţele de la un sfert de rodie şi se amestecă cu şase linguriţe cu seminţe de pin. Apoi se toarnă 200 g miere polifloră. Se amestecă bine şi se păstrează la frigider. O lingură din această combinaţie uimitoare se consumă seara, înainte de culcare. Pentru un efect de lungă durată, se poate dubla doza.
Protejează creierul fătului
Consumul zilnic de rodie are efecte anti-îmbătrânire. Luptă împotriva apariţiei Alzheimer-ului, bolilor de inimă, artrite. Înlătură ateroscleroza şi protejează creierul fătului, de aceea trebuie inclusă în dieta zilnică a femeilor însărcinate. Tot rodia este o adevărată minune împotriva diareei. Reduce febra, iar rădăcina fructului combate paraziţii intestinali, inclusiv tenia.
De asemenea, sucul de rodie mai are efecte benefice asupra fertilităţii. Menţine tensiunea arterială la cote normale. Luptă împotriva cancerului de prostată, a osteoartritei şi a hemoroizilor.
Face minuni pentru piele
Apa în care au fiert cojile de rodie este un leac eficient pentru indigestie. Cojile înmuiate sunt utilizate pentru dureri de gât, de stomac, indigestie, boli de inimă. Acelaşi efect incredibil îl are şi pulberea de rodie obţinută astfel: se decojeşte fructul, iar cojile sunt puse la uscat, apoi se pisează foarte mărunt. O mască cu puteri fantastice pentru piele se obţine amestecând o lingură cu suc natural de rodie cu argilă.
Un minunat tonic al feței
Preparatul se aplică pe faţă şi se lasă în jur de o oră, apoi se spală cu apă călduţă. Dacă nu găsiţi o cremă exfoliantă de calitate, nu ar fi mai bine să încercaţi cu seminţele de rodie? Măcinate, acestea eliberează toţi nutrienţii care sunt absorbiţi de piele. Nu uitaţi să spălaţi faţa foarte bine după exfoliere. Sucul de rodie este totodată şi un minunat tonic al feţei.
Curăţaţi faţa cu un lapte demachiant sau cu ulei, apoi aplicaţi imediat sucul de rodie şi oţet din cidru de mere. Efectul va fi senzaţional! Mai mult, extractul de rodie adăugat în loţiunile solare poate spori cu până la 20% eficienţa factorului de protecţie.
Intradevar, si levanda si rodia sunt plante ajutatoare! Multumesc mult pentru aceste informatii!