Leacuri băbești – Mierea
Consumul zilnic de miere previne deteriorarea oaselor
Din cele mai vechi timpuri, mierea nu este doar un dar al naturii cu un gust divin, ci constituie şi remediul pentru numeroase maladii. Totul se datorează vitaminelor pe care aceasta le conţine. Cele mai importante fiind potasiu, calciu, magneziu, fosfor. La care se mai adaugă seleniu, crom, iod dar şi oxidul de glucoză, o enzimă care distruge microbii.
Previne tulburările de creştere la copii
Potrivit specialiştilor, două linguriţe cu miere pe zi previn apariţia constipaţiei. De asemenea, toate sortimentele de miere conţin în cantităţi mici lăptişor de matcă. Acesta este anticancerigen și previne deteriorarea oaselor. Tulburările de creştere la copii pot fi prevenite eficient dacă cei mici consumă sistematic miere. Aceasta are rolul de a stimula procesele de creştere şi dezvoltare, atât la nivel fizic cât şi psihic.
Arsurile la stomac devin o amintire tot cu ajutorul mierii de albine. Când acestea apar, se consumă două linguriţe cu miere de tei sau salcâm, urmate de administrarea imediată a unei căni cu apă călduţă. În afecţiuni ca ulcere sau gastrite, excepţională este o linguriţă cu miere în care se dizolvă cinci picături cu tinctură de propolis. Preparatul nu se administrează niciodată pe stomacul gol! Se consumă patru linguriţe pe zi, timp de trei săptămâni.
Indică ulcerul varicos
Persoanele care au leziuni infectate ca urmare a apariţiei ulcerului varicos sunt sfătuite să folosească miere polifloră. La 100 ml miere se adaugă 5 g tinctură de propolis şi 10 picături ulei volatil de ienupăr. Cu acest preparat se masează zona afectată de două ori pe zi. De cele mai multe ori, vindecarea vine la două luni de la începerea tratamentului.
Mierea de floarea-soarelui este un leac de nădejde în cazul guturaiului şi a durerilor în gât. Se consumă zilnic 6-12 linguriţe cu miere. În cazul sinuzitei, se mestecă la intervale de un sfert de oră o bucăţică de fagure de miere. Ca urmare, căile respiratorii sunt decongestionate şi infecţiile se retrag.
Tratamentul se aplica câteva zile şi este excepţional şi pentru bronşite, astm şi pneumonie. Un remediu extrem de puternic împotriva tusei este o cafea foarte tare în care se pun două linguriţe cu miere polifloră. Poţiunea se consumă cu linguriţa, nu se bea dintr-o dată. Se administrează o linguriţă de şase ori pe zi, timp în care accesele de tuse încep uşor-uşor să dispară.
Adjuvant în pneumonie
Pentru bronşita cronică sunt recomandate inhalaţiile cu vapori de apă cu miere. Într-un litru de apă clocotită se pun patru linguri cu miere de brad şi se stă cu faţa deasupra vasului, inspirând. Eficienţa este maximă. Mierea este totodată şi un excepţional adjuvant în pneumonie sau tuberculoză. Se consumă zilnic şase linguri cu miere de brad amestecate cu două gălbenuşuri de ou.
Cu totul deosebită este mierea şi pentru afecţiunile pielii. În cazul acneei se recomandă consumul zilnic a şase linguriţe cu miere de trifoi. Mierea este exceptională și pentru conjunctivite şi inflamaţii oculare. Se fierbe timp de cinci minute, o linguriţă cu miere de albine polifloră în jumătate de pahar de apă. Se lasă să se răcească, iar câteva picături din soluţia rezultată se pun cu ajutorul unei pipete, în colţurile ochiului. Tratamentul se face timp de două săptămâni.
Intradevar, mierea si derivatele apicole sunt printre cele mai bune leacuri naturale!
Foarte adevarat!