Memoria ancestral universală AKASHA
Akashic Record, Cronica Akasha sau Înregistrările akashice sunt sintagme de sorginte teozofică ce definesc un sistem universal de fişiere. Aceste fișiere înregistrează orice gând, cuvânt sau acţiune creată vreodată. Suportul material de înregistrare este de fapt nematerial şi anume, eterul. Eterul este o substanţă subtilă numită şi akasha sau eterul conductor fonic.
În misticismul hindus, această akasha este considerată a fi principiul primar al naturii. Din acest principiu sunt create celelalte patru principii naturale: foc, aer, pământ şi apă. Aceste cinci principii sunt corelate de asemenea cu cele cinci simţuri ale fiinţei omeneşti.
O bibliotecă imensă și invizibilă
Termenul Cronica Akasha sau înregistrările Akashice, au ajuns să desemneze o substanţă eterică unde este înregistrat orice gând, sentiment şi acţiune. Un fel de colecţie de informaţii de tot felul, ca o bibliotecă imensă şi invizibilă, stocată în eter.
Conceptul este comun multor religii şi filosofii din toate timpurile. Despre Cronica Akasha se spune că ar fi existat încă de la începutul planetei şi că este ca un computer imens. În acest computer se înregistrează permanent orice fenomen, orice model de acţiune, de gândire sau emoţional atât la nivel global cât şi individual şi personal.
Profetul Adormit
Cei care ştiu (accesează şi studiază existenţa acestei Cronici) susţin că a fost folosită dintotdeauna de către oamenii care au trăit în timpuri şi culturi diferite (tibetani, egipteni, persani, chinezi, greci, mayaşi etc.), şi mai susţin că orice om, cel puţin teoretic, poate avea acces la informaţiile conţinute în aceasta.
Un personaj celebru despre care se spune că a putut „citi” cu succes multe astfel de înregistrări este Edgar Cayce supranumit „profetul adormit”. Atunci când Cayce accesa Akasha era adormit sau era în transă. Metodele lui Cayce au fost descrise de Dr.Wesley H. Ketchum. Pentru câţiva ani l-a folosit pe Cayce drept consilier în practica sa medicală. „Subconştientul lui Cayce… este în directă comunicare cu toate celelalte minţi subconştiente. Este capabil să interpreteze şi să împărtăşească prin mintea sa obiectivă impresii recepţionate de la alte minţi obiective. Poate culege în acest fel toată cunoaşterea dobândită de nesfârşitele milioane de minţi subconştiente.
Cronica Akasha conține în sine germenii creației universale
Această Cronică Akasha se pare că este chintesenţa tuturor formelor posibile de energie: materială, psihică sau spirituală. Conţine în sine germenii creaţiei universale. De aceea se pare că evenimentele înregistrate în Cronica Akasha pot fi accesate doar în anumite stări ale conştiinţei.
De ce?
Aşa cum bine ştim că în lumea materială suportul pe care omenirea şi-a scris gândurile şi istoria, a fost când piatra, când lemnul, când hârtia, când mătasea, când fierul, când lutul, pe când în zona invizibilului, la fel ca şi în cazul computerelor, suportul de scriere nu este uşor de văzut şi necesită ceva mai multă pregătire decât simpla cunoaştere a literelor.
Akasha este formulată în limbaje plasmatice
Acestea sunt reprezentate prin emanaţii care apar sub formă de scrieri, sunete şi imagini eterice amplasate în câmpurile akashice universale. În cele pământene, pot fi accesate de oameni atunci când „paznicii” permit acest lucru.
Deşi greu accesibile, (sunt păzite) receptarea informaţiilor se produce prin chakra frontală, al treilea ochi. Limbajele de plasmă nu au vreun înţeles explicabil prin limbajul obişnuit al cuvintelor. Conţin coduri care, o dată câştigate ca urmare a extinderii câmpului de conştiinţă, permit celui ce întruneşte condiţiile, accesul la anumite surse specifice de cunoaştere din Akasha.
Cum citim la Biblioteca Invizibilă?
Cuvântul Akasha provine din sanscrită şi se traduce ca fiind, cer, spaţiu, strălucită înţelepciune, sau eter. Helena P. Blavatsky a sintetizat întreaga etimologie a acestui termen definind Akasha ca fiind „tăbliţe indestructibile din lumină astrală”.
Aşa cum am mai amintit, Cronica Akasha este ca o arhivă a tot ceea ce a fost, este şi chiar şi ce va fi. Arhiva poate fi accesată doar cu intenţii clare şi pozitive. Cunoaşterea obţinută de acolo este bine să fie utilizată pentru înţelegerea lucrurilor, spargerea tiparelor karmice şi evoluţia personală.
Accesul, nu este pentru oricine
Curiozitatea nu este suficientă iar accesarea acestei baze de date nu trebuie tratată cu superficialitate. Deschiderea unor uşi încuiate poate aduce la suprafaţă informaţii pentru care ori nu există baza pregătită ori este mai bine să nu fie ştiute, cum ar fi o moarte oribilă în trecut sau motivele urâte din alte vieţi care au condus la o viaţă grea în prezent.
Anumite „adevăruri personale”, deşi sunt cunoscute sufletului, sunt în acelaşi timp refuzate. Altfel ar fi fost depăşite de mult. Aşa cum spune Alice A. Bailey în studiul său „Lumina sufletului”, cronicile conţin: experienţele de viaţă ale tuturor oamenilor. Ale fiecăruia în parte de la începutul timpului. Reacţiile animalelor la experienţele lor de viaţă, agregările de forme-gând de natură karmică. Toate, bazate pe dorinţele fiecărei fiinţe umane individuale, de-a lungul timpului.
Un depozit energetic
În aceasta constă marea decepţie pe care o conţin înregistrările. Spre deosebire de o bibliotecă, aici nu sunt stocate doar fapte şi cunoaştere ci există un depozit energetic. Este conştiinţa colectivă în cea mai pură formă a ei. De aceea pătrunderea aici poate fi o experienţă copleşitoare şi devastatoare pentru curioşi.
Poate că mai presus de orice altceva, motivul principal al acestui fapt este că aici se dezvăluie adevăratele relaţii. Greşelile, poate chiar „păcate”, neîndreptate, comise în raport cu alţii care au avut efecte negative asupra vieţilor acestora. Răul făcut altora, la scară reală.
În primul rând şi înainte de toate, fiecare trebuie să se întrebe dacă este pregătit. După aceea, numai după aceea, să-şi asculte intuiţia care îl va ghida mai departe.